Nikki Harris

Nikki Harris

Geboorteplaats
Darby (GB)
Woonplaats
Langdorp
Geboortedatum
30 december 1986
Categorie
elite-vrouwen
Nationaliteit
Britse
Burgerlijke stand
samenwonend met elite-prof Matt Brammeier


“Nog meer perfectie op training”

Nikki Harris zal ook het komende veldritseizoen constant reizen tussen Engeland, Girona in Spanje en Langdorp in Vlaanderen. Tussendoor wil ze als sporter verbeteren en steeds vaker scoren. “Vorige winter was niet over de hele lijn goed omwille van kwetsuren op een heel slecht moment. Toen ik in december twee weken van de fiets moest blijven, was dat een ramp. Er was deze goede kant aan dat ik mezelf nog beter leerde kennen. Mijn opbouw achteraf was daardoor prima, vandaar een sterk WK in Tabor. Mijn vierde plaats was zo mooi dat ze smaakt naar nog en naar beter. Voor het nieuwe seizoen leg ik de lat bijgevolg weer wat hoger. Ik wil absoluut regelmatiger worden. Ik zocht daarom naar nog meer perfectie op training. Zo stopte ik met fitnesstrainingen want die brachten me geen stap verder. Ik verbleef nu langer in Spanje en trainde intenser op de weg. Toen ik onlangs vijfde werd in het Brits kampioenschap, wist ik dat ik goed bezig was. Nu maar hopen dat kwetsuren achterwege blijven”, wenst Nikki zichzelf toe.

Podiumplaatsen 2013-2014

1ste in Ronse; 3de in Valkenburg (WB); 2de in Tabor (WB); 2de Ruddervoorde; 3de in Koppenbergcross (Oudenaarde); 2de in EK Mlada Boleslav (CZ); 1ste in Hamme-Zogge; 2de in Niel; 3de in Asper-Gavere; 3de in Koksijde; 3de in Scheldecross (Antwerpen); 3de in Overijse; 3de in Essen; 3de in Baal; 2de in Groot-Britannië (Kampioenschap); 2de in Rucphen (Ned); 3de in Leuven; 1ste in Hoogstraten; 2de in Heerlen.

Ereplaatsen 2014-2015

4de in Neerpelt; 3de in 's Hertogenbosch; 4de in Woerden (Ned); 5de in Oudenaarde (Koppenbergcross); 2de in Zonhoven; 3de in Lorsch (EK); 2de in Gavere-Asper; 5de in Koksijde (WB); 1ste in Spa-Francorchamps; 3de in Milton Keynes: 4de in Essen; 4de in Loenhout; 4de in Baal; 2de in Abergavenny (Brits Kampioenschap); 1ste in Rucphen (Ned); 4de in Tabor (WK); 2de in Lebbeke; 2de in Oostmalle; 5de in cross Waregem.

Ereplaatsen 2015-2016

2de in Gieten;


Nikki Persoonlijk

Grootte
1m76
Gewicht
60 kg
Ochtendpols
40
Maximumpols
196
Studies
wetenschappen