Ellen van Loy

Ellen van Loy

Geboorteplaats
Herentals
Woonplaats
Herenthout
Geboortedatum
16 september 1980
Categorie
elite-vrouwen
Nationaliteit
Belgische
Burgerlijke stand
getrouwd met Tom Van Laer
Website
Ellen op Website


“Ik houd van modder- en stoempstroken”

Ellen Van Loy is een ongecompliceerde veldrijdster. Weinig is te lastig of te zwaar. Haar lievelingsparcours is er eentje met modder en lange stoempstroken, maar ook op de snellere omlopen kan ze goed uit de voeten. “Zolang het er maar niet te technisch aan toegaat, hoewel ik ook in dat onderdeel vorderingen maak. De laatste zes jaar voel ik me hierin steeds verbeteren. Ik zal in die context steeds meer de limieten opzoeken en er uithalen wat erin zit”, belooft Ellen voor de komende winter. “Ik hoop dat het me eens een grote cross in België doet winnen, want dat was vorig jaar niet het geval. Toen ik in China en Woerden de bloemen pakte, deed me dat hopen op een zege in eigen land ook, maar die kwam er niet. Ik ga er alles aan doen dat het de komende maanden wél lukt. Voor het overige mag de oogst die van vorig jaar zijn. Als ik opnieuw een klassement kan winnen, zou dat opnieuw onderstrepen dat ik goed en hard werk. Om nog beter op mijn taak berekend te zijn, ga ik halftijds werken tussen augustus en januari. Op die manier krijg ik meer rust zodat ik van begin tot einde paraat kan zijn”, verwittigt Ellen.

Podiumplaatsen 2013-2014 

2de in Waregem (BK).

Ereplaatsen 2014-2015

1ste in Bejing (China); 2de in Zemst-Hofstade; 3de in Koningshooikt; 3de in Neerpelt; 2de in Gieten; 4de in 's Hertogenbosch; 4de in Ronse; 4de in Valkenburg (WB); 1ste in Woerden (Ned); 2de in Kruibeke; 2de in Meulebeke; 3de in Zonhoven; 5de in Lorsch (EK); 3de in Ruddervoorde; 4de in Niel; 3de in Gavere-Asper; 3de in Spa-Francorchamps; 4de in Milton Keynes; 2de in Hamme; 4de in Hasselt; 4de in Overijse: 2de in Scheldecross (Antw); 2de in Mol; 4de in Sint-Niklaas; 3de in Essen; 4de in Namen; 4de in Diegem; 3de in Loenhout; 3de in Baal; 2de in Leuven; 2de in Erpe-Mere (BK); 4de in Otegem; 2de in Rucphen (Ned); 2de in Lille; 1ste Bpost Bank Trofee; 4de in Hoogstraten; 5de in Middelkerke; 3de in Lebbeke; 4de in Oostmalle; Cross Waregem: 1ste in tijdrit, 5de in hoogspringen en 2de in cross.

Ereplaatsen 2015-2016

2de in Neerpelt; 2de in Vorselaar; 4de in Gieten (Ned); 2de in Meulebeke; 5de in Ronse; 2de in Ardooie; 2de in Woerden (Ned); 1ste in Boom; 5de in Huijbergen (EK); 2de in Ruddervoorde; 4de in Asper-Gavere; 3de in Hasselt; 5de in Hamme; 5de in Namen (WB); 3de in Heusden-Zolder (WB); 1ste in Diegem; 3de in Loenhout; 2de in Baal; 3de in Leuven; 2de in Lille (BK); 3de in Otegem; 2de in Lignières-en-Berry; 


Ellen Persoonlijk

Grootte
1m79
Gewicht
65 kg
Ochtendpols
54
Maximumpols
195
Studies
opvoedster-begeleidster