Laatste nieuwsberichten

Amy Dombroski overleden na zwaar ongeluk

3 oktober 2013
Amy Dombroski overleden na zwaar ongeluk

Tijdens snelheidstraining achter de scooter

Vreselijk nieuws binnen Young Telenet-Fidea Cycling Team: Amy Dombroski is vandaag na een zwaar trainingsongeval overleden. Amy deed rond 16u00 een snelheidstraining achter de scooter toen er in Begijnendijk tussen Betekom en Werchter een aanrijding kwam met een vrachtwagen. De bestuurder van de brommer ontsnapte wonder boven wonder aan het ongeluk. Voor Amy was de klap zo hevig dat ze aan de gevolgen is bezweken.

Amy is 26 jaar. Ze werd geboren en groeide op in Jericho-Vermont en woonde sinds vorig jaar in Boulder-Colorado. Ze was verloofd met motorcrosser Ryan Rozinsky. Speciaal voor de ploegvoorstelling van TFCT en YTFCT was ze dinsdag komen overvliegen uit Amerika waar ze tien dagen geleden een wedstrijd won. Amy was een heel sympathieke jonge vrouw met heel veel ambitie. Ze had de voorbije maanden keihard aan haar kracht en snelheid gewerkt om de komende maanden de aansluiting te maken bij de top van het vrouwenveldrijden.

Manager Hans van Kasteren, YTFCT-voorzitter Corné Lepoeter, ploegleider Kris Wouters, alle renners en personeelsleden van TFCT en YTFCT bieden de familie van Amy hun gemeende gevoelens van medeleven aan.

Foto: Brook Watts

Terug